ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΜΟΛΥΝΣΗ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΝΩΤΙΑΙΟ ΜΥΕΛΟ ΑΠΟ EPSTEIN BARR IO

2:56 π.μ. by Dr D. Kountouris

Η ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΛΟΙΜΩΞΗΣ ΤΟΥ EPSTEIN BARR ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΙΓΟΥΡΗ.
Αυτό που δεν είναι σίγουρο είναι το στάδιο του μολυσματικού επηρεασμού του ιού σχετικά με τη νόσο. Μια άκρως ενδιαφέρουσα επιστημονική έρευνα του πανεπιστημίου Βύρτσμπουργκ της Γερμανίας ασχολήθηκε με αυτό το πρόβλημα, εξετάζοντας εάν υπάρχει μια άμεση, ενεργή λοίμωξη σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας  σε φάσεις ώσης από τον ιό του Epstein Barr, τόσο στον εγκέφαλο όσο και στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Οι Γερμανοί επιστήμονες στο συγκεκριμένο σημείο δεν μπόρεσαν να βρουν καμιά ουσιαστική σχέση. Άρα πρέπει να σκεφτούμε ότι σε αυτή την περίπτωση ή τα αντιδραστήρια ερεύνης δεν είχαν επαρκή ευαισθησία για την ανάλυση των αποτελεσμάτων ή ότι πρόκειται για μια αλλεργική αντίδραση με διαφορετικό τρόπο επιρροής.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share