ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΌΤΑΝ Η ΠΛΑΓΙΑ ΜΥΟΤΡΟΦΙΚΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΜΑΖΙ;

10:41 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ.
Από την άλλη μεριά, είναι γνωστό ότι εξαιρετικά σπάνια το νευρικό σύστημα εμφανίζει δυο νοσήματα, διαφορετικά, ταυτόχρονα. Βέβαια υπάρχει και η σκέψη ίσως φλεγμονώδεις ή άλλες εκφυλιστικές διαδικασίες με διαταραχή κάποιων συστημάτων νευροδιαβιβαστών να προκαλούν αυτή τη μεικτή εικόνα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η δικιά μας κλινική εμπειρία δείχνει ότι προωθώντας τη φαρμακευτική αγωγή και τη νοσηλεία για σκλήρυνση κατά πλάκας, πολλές φορές για μεγάλο χρονικό διάστημα υποχωρούν και τα συμπτώματα της πλάγιας μυοτροφικής σκλήρυνσης. Εάν δεν είναι σε προχωρημένα στάδια, η διαδικασία μπορεί να πάει και για πολύ καιρό, πιθανόν και χρόνια. Πάντως πρέπει κάποια στιγμή να γίνει ένα ειδικό κέντρο παρακολούθησης των χρόνιων εκφυλιστικών παθήσεων και των συνδυασμών.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share