ΧΡΥΣΙΖΩΝ ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

1:57 μ.μ. by Dr D. Kountouris
Ο ΧΡΥΣΙΖΩΝ ΣΤΑΦΥΛΟΚΟΚΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ.
Παράγει τις εντεροτοξίνες, οι οποίες είναι άκρως επικίνδυνες για τον ασθενή. Η διακύμανση του κινδύνου αυτού βρίσκεται στο γεγονός της ιδιοσυγκρασίας της κατάστασης του ασθενούς. Για τις περιπτώσεις  της σκλήρυνσης κατά πλάκας, ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος είναι ένας από τους πιο επικίνδυνους εχθρούς, διότι στην πληθώρα των ασθενών έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους με επιβαρυμένο ιστορικό ή ασθενείς ανοσοκατεσταλμένους. Οι εντεροτοξίνες που παράγει ο σταφυλόκοκκος μπορούν να επιμολύνουν οποιαδήποτε αγωγή, κυρίως δερματική, και στον εντερικό σωλήνα που μπορεί να έχει ο ασθενής με σκλήρυνση κατά πλάκας. Συνεπώς, πρέπει να γίνεται σωστή έρευνα για την ύπαρξη σταφυλοκοκκικών λοιμώξεων και να αντιμετωπίζονται εύκολα.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share