Η ΓΕΦΥΡΑ, Ο ΠΡΟΜΗΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

1:14 μ.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΓΕΦΥΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΜΗΚΗΣ ΜΥΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΟ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΜΥΕΛΙΝΩΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Αυτό έχει πολύ ουσιαστική σημασία, γιατί και οι δυο εγκεφαλικοί σχηματισμοί αποτελούν το «κανάλι» από το οποίο περνάνε οι επώδυνες καταστάσεις που δημιουργούνται στην ασθένεια αυτή. Κα οι δυο σχηματισμοί μπορεί να μην έχουν ουσιαστικό ρόλο στον πολλαπλασιασμό του πόνου, έχουν όμως τεράστια σημασία στη γρήγορη διαβίβαση του. Έτσι συνήθως, όταν παρατηρούμε διαταραχές εκεί, οφείλουμε να κάνουμε στην περιοχή εκτεταμένους ελέγχους νευροφυσιολογίας και μαγνητικής τομογραφίας, προκειμένου να αντιμετωπίζουμε τις επώδυνες καταστάσεις.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share