Η ΨΥΧΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

2:28 μ.μ. by Dr D. Kountouris
ΕΡΜΗΝΕΥΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, Ο ΚΑΘΕ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΈΧΕΙ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΟΣΟ ΑΤΟΜΙΚΑ ΌΣΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ, ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΑΣΘΕΝΗ ΤΟΥ.
Οι μεταβολές της διάθεσης σε ανθρώπους με σκλήρυνση κατά πλάκας πρέπει να λαμβάνονται με προσοχή ακόμη και μεγαλύτερη από όσο δικαιούνται τα σημαντικά συμπτώματα για ένα επίκαιρο νευρολογικό λόγο: οι τελευταίες εξετάσεις δείχνουν πως σε μεγάλο βαθμό καινούργιες ώσεις και κλινικές επιπλοκές εμφανίζονται στην περίπτωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας, μετά από αλλαγές στη διάθεση. Το γεγονός αυτό οφείλεται στο ότι η λειτουργία της διάθεσης, εγκεφαλικά, ξεκινάει στην περιοχή του μεσεγκέφαλου, που είναι μια ιδιαίτερα ευπαθής περιοχή για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Οι τυχόν «ελαφρές» αλλοιώσεις, που δημιουργούνται εκεί και έχουν σαν αποτέλεσμα αισθητηριακές ή και σωματικές αλλαγές για ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, αρχίζουν τη συμπτωματολογία τους από τις αλλαγές της διάθεσης.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share