ΔΙΑΣEIΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

2:04 μ.μ. by Dr D. Kountouris
ΜΙΑ ΚΡΑΝΙΟΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗ ΚΑΚΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ, ΛΟΓΩ ΚΙΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΠΕΦΤΟΥΝ, ΧΤΥΠΩΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥΣ.
Στις περιπτώσεις αυτές, οι εκτενείς ακτινολογικοί έλεγχοι (αξονική τομογραφία) και ο νευροφυσιολογικός έλεγχος είναι απαραίτητος, προκειμένου να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης με την προηγούμενη κατάσταση. Επειδή, κατά τα τραύματα αυτά, έχουμε μια επιπλέον τραυματική διαδικασία επί των ήδη πασχόντων νευροαξόνων του κεντρικού νευρικού συστήματος (εγκέφαλος-σπονδυλική στήλη), είναι πάρα πολύ πιθανόν να έχουμε προσθετικά και μια επιβάρυνση της συμπτωματολογίας των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας. Για το λόγο αυτό, πέρα από τα διάφορα χτυπήματα, οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και ιδιαίτερα η διάσειση του εγκεφάλου στη σκλήρυνση κατά πλάκας πρέπει να τυγχάνουν προσοχής, αξιολόγησης και άμεσης θεραπείας.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share