ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ROUSSY LEVY

10:54 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ROUSSY LEVY ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΤΑΞΙΑ, ΜΥΪΚΕΣ ΑΤΡΟΦΙΕΣ, ΑΣΤΑΘΕΙΑ, ΜΥΪΚΕΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ, ΔΥΣΚΟΛΙΑ ΣΤΗ ΒΑΔΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΥΣΑΙΣΘΗΣΙΕΣ.
Τα συμπτώματα αυτά πολλές φορές μοιάζουν με κλινικές εικόνες της σκλήρυνσης κατά πλάκας και επειδή η διάγνωση του Roussy Levy είναι δύσκολη, ενδέχεται για αρκετό καιρό να μπερδεύονται η μια κλινική εικόνα με την άλλη. Το αποτέλεσμα αυτής της διαγνωστικής σύγχυσης είναι να καθυστερεί για αρκετό καιρό η διευκρίνηση της κλινικής νόσου και της σωστής θεραπείας. Αυτός είναι ο λόγος, που στις περιπτώσεις αυτές και ιδιαίτερα όταν υπάρχει υπόνοια για Roussy Levy, πρέπει να γίνονται άμεσες διαγνωστικές επεμβάσεις (νευροφυσιολογία-βιοψία κ.τ.λ.), προκειμένου να μπαίνει έγκαιρη η διάγνωση.

Ετικέτες , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share