ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

1:11 π.μ. by Dr D. Kountouris
Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ, ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΒΗΤΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.
Ένας από τους πιο ουσιαστικούς κλινικούς λόγους είναι ότι στις εκρήξεις (ώσεις) στη σκλήρυνση κατά πλάκας, το μοναδικό ουσιαστικό όπλο που έχουμε είναι το φάρμακο της κορτιζόνης. Η κορτιζόνη, με τη σειρά της, δημιουργεί μια αύξηση του διαβήτη, μεγαλώνει δηλαδή το ιατρικό πρόβλημα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, που η αντιμετώπιση είναι πολύ δύσκολη, πρέπει γιατροί και ασθενείς να συμβιβαστούν με μια προσπάθεια μεικτής θεραπείας για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να εξισορροπήσει το πρόβλημα. Δηλαδή, μπορεί να χορηγηθεί για σύντομο διάστημα μια κορτιζονούχος αγωγή κάτω από αυστηρές διαιτολογικές προϋποθέσεις και αντιδιαβητικά φάρμακα.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share