ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΓΑΓΓΛΙΟΣΙΔΕΣ

1:09 μ.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΑ ΓΑΓΓΛΙΟΣΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ ΣΙΑΛΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ GM1 KAI GM2, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΥΨΗΛΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟΜΥΕΛΙΝΩΣΗΣ.
Τα γαγγλιοσίδια στις παθήσεις αυτές εισχωρούν στους νευρώνες και δρουν σαν μικρές «ωρολογιακές βόμβες», προάγοντας έτσι την απομυελίνωση τόσο στο κεντρικό όσο και στο περιφερικό νευρικό σύστημα. Αυτά μαζί με κάποιες κυτοκίνες, όπως είναι οι IL6, είναι η παθολογική βάση των απομυελινωτικών νοσημάτων του κεντρικού και περιφερικού νευρικού συστήματος. Η υπόνοια για την παθολογικότητα αυτών των ουσιών υπήρχε πάντα και ιδιαίτερα σαν δεύτερο στάδιο μιας βακτηρίασης μόλυνσης. Τα τελευταία χρόνια με την τεχνολογία και τις νέες ανακαλύψεις της ανοσοβιολογίας πλέον αυτά μπορούν να πιστοποιηθούν και να μετρηθούν. Δυστυχώς, είναι ακόμη πολύ νωρίς προκειμένου να βρεθεί μια ουσιαστική θεραπευτική απάντηση για αυτά τα προβλήματα.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share