ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

1:00 μ.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΔΙΑΧΥΤΗΣ ΑΠΟΜΥΕΛΙΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ.
Το σύνδρομο Αλεξάνδρου εμφανίζεται νωρίς στην παιδική ηλικία με σύμπτωμα τις κρίσεις, τη μακροκεφαλία, τις διαταραχές της κίνησης, τον υδροκέφαλο, την άνοια βασιζόμενα όλα σε απομυελινωτικές αλλοιώσεις. Επειδή η αρχή της ένδειξης του συνδρόμου του Αλεξάνδρου αρχίζει από την παιδική ηλικία και φτάνει να εκδηλωθεί και δέκα χρόνια μετά, καμιά φορά μπορεί με τον χαρακτήρα της λευκοδυστροφίας να εμφανίζεται και σε μεγαλύτερες ηλικίες όπου κυριαρχεί η σπαστικότητα ψευδοπρομηκική συνδρομή. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν πιστοποιηθεί περισσότερα από 500 κρούσματα και η θεραπεία που προτείνεται είναι γονιδιακή.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share