ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

12:41 μ.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΟΠΤΙΚΗ ΝΕΥΡΙΤΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΈΝΑΣ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ Ή ΈΛΛΕΙΨΗ ΑΡΚΕΤΗΣ ΠΕΙΡΑΣ, ΤΗ ΘΕΩΡΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΈΝΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΆΤΥΠΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.
Δυστυχώς, αν κανείς ξεκινήσει με την αισιόδοξη «πατέντα» ότι δεν πρόκειται να εμφανιστεί, τότε αναβάλλεται κάθε θεραπεία και ο κίνδυνος επανεμφάνισης και εξέλιξης της νόσου είναι σχεδόν βέβαιος. Η εμφάνιση της οπτικής νευρίτιδας πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη ακόμα και περισσότερο από την σκλήρυνση κατά πλάκας, λόγω της «μεμονωμένης» συμπτωματολογίας και ελαφρότητας του περιστατικού. Πάντως οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι μια χωρίς καθυστέρηση στην αρχή οπτική νευρίτιδα μετατοπίζει για μεγάλο χρονικό διάστημα τα συμπτώματα της και δημιουργεί προϋποθέσεις απομάκρυνσης του κινδύνου της εμφάνισης της σκλήρυνσης κατά πλάκας. Μπορεί για λόγους αμιγώς επιδημιολογικούς, η οπτική νευρίτιδα να καταγράφεται σαν αυτόνομη νοσολογική οντότητα, όμως με την πάροδο του χρόνου είναι σίγουρο το πλησίασμα της προς μια γενικευμένη εικόνα σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share