ΤΡΕΙΣ ΘΕΩΡΙΕΣ – ΤΡΕΙΣ ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

1:13 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΝΕΙΣ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝΕ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.
Βασικά υπάρχει μια ομάδα, η παλαιότερη των επιστημόνων που πιστεύει ότι στην περίπτωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας πρόκειται για μια καταστροφή της μυελίνης, της μεμβράνης των νεύρων μέσω του ανοσοποιητικού συστήματος (άμυνα του οργανισμού).
Πρόκειται δηλαδή κάτι σαν αυτό που συμβαίνει στις μεταμοσχεύσεις που αποβάλει το σώμα το μόσχευμα. Στην περίπτωση αυτή θεωρεί λοιπόν ότι τα δικά του νεύρα είναι ξένα σώματα και επιτίθενται σχεδόν με τον ίδιο τρόπο.
Η δεύτερη μεγάλη ομάδα είναι γιατροί οπαδοί που στην περίπτωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας πιστεύουν ότι πρόκειται στην ουσία για μια λοίμωξη ή και για λοίμωξη. Η λοίμωξη αυτή ξεκινάει από κάποιους ιούς κυρίως της ομάδας των παραμυξοιών οι οποίοι προσβάλλοντας κάποια όργανα του σώματος μπαίνουν και στο νευρικό σύστημα και εκεί δημιουργούν αντισώματα τα οποία δεν μπορεί να δεχθεί το σώμα με αποτέλεσμα να καταστρέφεται η μυελίνη των νεύρων.
Και η τρίτη μεγάλη ομάδα είναι ουσιαστικά αυτή που πρεσβεύει ότι συμβαίνουν και τα δύο συν την ύπαρξη μιας γενετικής προδιάθεσης. Δηλαδή ότι κουβαλάνε κάποιοι ασθενείς μια κληρονομική προδιάθεση για το αν συμβεί το ένα ή το άλλο ή και τα δύο μαζί που αναφέραμε παραπάνω έτσι ώστε να έχει η ασθένεια ένα παθογενετικό γονιδιακής προέλευσης «έδαφος» όπου και αναπτύσσεται.
Πάντως όποια και από τις τρεις θεωρίες αν δεχτεί κάποιος οι μέχρι τώρα θεραπευτικές αγωγές είναι ίδιες με μια ένταση για την μια η την άλλη περίπτωση.
Παρόλα ταύτα οι έρευνες εξακολουθούνε με πολύ εντατικό ρυθμό παγκόσμια και ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα έρθουμε ένα βήμα κοντύτερα στην αλήθεια.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share