ΣΧΕΣΗ ΕΣΤΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

1:08 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΩΝ ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΤΟΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΣΤΙΩΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ, ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Σε ότι αφορά την σκλήρυνση κατά πλάκας γενικά έχει παρατηρηθεί ότι τα 2, 3 ή και περισσότερα επεισόδια πάντοτε ξεκινάνε στο ίδιο σημείο και έχουνε μάλιστα από ότι έδειξε και μια τελευταία έρευνα στο Σαν Φρανσίσκο την ίδια κεντρική αφετηρία μέσα στο νευρικό σύστημα. Δηλαδή οι εστίες που εντοπίζονται στις πρώτες εξάρσεις της σκλήρυνσης κατά πλάκας συμφωνούν απόλυτα με την συμπτωματολογία που παρουσιάζουν. Κατά κάποιο τρόπο θα μπορεί να πει κανένας ότι μελετώντας την πορεία μπορεί να προβλέψει τον τρόπο των εστιών καθώς επίσης και την εξέλιξη που θα έχει η αρρώστια ή πως αντιδρά στην εκάστοτε θεραπεία.
Πρόκειται για μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα παρατήρηση που ανοίγει περισσότερες προοπτικές για άλλη περαιτέρω έρευνα και ίσως ακόμη δυνατότητα για μια νέα θεραπευτική αγωγή.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share