«ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ» Τ – ΚΥΤΤΑΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

5:05 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΕΞΗΓΗΘΕΙ Ο ΑΜΥΝΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ. ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ «ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΩΝ» Τ – ΚΥΤΤΑΡΩΝ
Όπως είπαμε πρόκειται για κανονικά Τ – κύτταρα τα οποία έχουν όμως υποστεί κάποια «ρύθμιση» από το ανοσοποιητικό και κυκλοφορούν έτσι μέσα στο αίμα.
Αυτά τα κύτταρα εμφανίζουν όταν γίνεται επιδρομή στο κεντρικό νευρικό σύστημα για την διαδικασία της σκλήρυνσης από άλλους οργανισμούς, ακόμη και άλλα T – κύτταρα έναν αντισταθμιστικό, αμυντικό ρόλο προκειμένου να προστατεύσουν τους νευροικούς ιστούς.
Το χαρακτηριστικό αυτό των κυττάρων είναι ότι στην επιφάνειά τους «κουβαλάνε» μια πρωτεΐνη HLA-G που έχει μια χαρακτηριστική ανοσοκατασταλτική δράση. Στην προσπάθεια ενεργοποίησης αυτής της πρωτεΐνης βοηθάει ένας ειδικός χημικός υποδοχέας το CCR 5 το οποίο καθήμενο πάνω στην επιφάνεια αυτών των κυττάρων προετοιμάζει τα επόμενα κύτταρα για την λοιμώδη επίθεση που πρόκειται να υποστούν.
Εάν κανένας μπορεί να εισχωρήσει στα μυστικά αυτού του μηχανισμού και ενισχύσει τα λεγόμενα «ρυθμιστικά» Τ – κύτταρα έχει βρει ουσιαστικά την θεραπεία για την σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share