ΣΠΑΝΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

6:08 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΞΑΦΝΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΚΙΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΣΠΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΟΡΦΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.Βέβαια σε αυτές τις κυριολεκτικά «extreme» περιπτώσεις καλό είναι να προσέχουμε και να σκεφτόμαστε στην αρρώστια αλλά σαν τελευταία εκδοχή και αφού βέβαια γίνουνε οι ανάλογες διαγνωστικές διαδικασίες.
Συνήθως με τέτοια συμπτώματα παρουσιάζεται η λεγόμενη οξεία διάσπαρτη εγκεφαλομυελίτιδα που βέβαια και αυτή αποτελεί μια υπέρ οξεία εμφάνιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας ή ακόμη η επίσης οξεία νεκρωτική αιμορραγική εγκεφαλοπάθεια.
Στην τελευταία περίπτωση της οξείας, νεκρωτικής αιμορραγικής εγκεφαλοπάθειας έχουμε μια περιπλοκή του ανοσοποιητικού η οποία έχει την εξέλιξη αυτή αρχίζοντας με αυτά τα συμπτώματα και καταλήγοντας με τα διάσπαρτα συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας και απαιτείται άμεση και οξεία διάγνωση, γιατί αλλιώς η πορεία της είναι θανατηφόρα.
Στην πρώτη περίπτωση, της οξείας διάσπαρτης εγκεφαλομυελίτιδος, εκεί πέρα έχουμε μικροσκοπικά οιδήματα στην λευκή ουσία γύρω από τα αγγεία τα οποία προχωρούν πάρα πολύ γρήγορα εμφανίζοντας την οξεία μορφή της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Και τα δύο παραδείγματα αναφέρονται εν προκειμένου για μια πραγματικά ακίνδυνη αρρώστια όπως είναι η σκλήρυνση κατά πλάκας γιατί αποτελούν τις ακραίες μορφές εμφάνισης της με πολλαπλούς κινδύνους.
Το νόημα αυτής της παρουσίασης είναι περισσότερο να τονιστεί η αναγκαιότητα της έγκυρης διάγνωσης και αφού αυτή ακόμη πιστοποιηθεί θα πρέπει από τον κλινικό γιατρό να δοθεί η δυνατότητα μιας τέτοιας εξέλιξης δηλαδή μιας υπομορφής της σκλήρυνσης κατά πλάκας που έχει ραγδαία διάσταση και είναι άκρως επικίνδυνη για τον οργανισμό.
Είναι απαραίτητο να γίνει.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share