Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

4:52 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας αποτελεί ένα από τα εκφυλιστικά νοσήματα του ΚΝΣ προφανώς με προγενετική διάθεση και λοιμώδη αιτιολογία.
Βέβαια όλα αυτά είναι υπό αίρεση διότι η ακριβής αιτία δεν είναι ακόμη γνωστή. Το θέμα στην σκλήρυνση κατά πλάκας όταν εμφανίζεται ο πόνος είναι ότι ξεκινάμε με την καρτεσιανή λογική πως εφόσον έχουμε μια χαρακτηριστική πάθηση υπάρχει ένα κέντρο φθοράς που μεταδίδει μια ανοσολογική πληροφορία σε ένα κέντρο αποδέκτη που είναι ο εγκέφαλος.
Η ιστορία δεν είναι ακριβώς έτσι ούτε και αυτά τα συναισθήματα μεταδίδονται γραμμικά.
Στην περίπτωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας ο πόνος μπορεί να είναι περίπλοκος και υποκειμενικός και έξω από το τόξο που αναφέραμε παραπάνω.
Η ανάλυσή του πρέπει να είναι πιο βαθιά και πιο ουσιαστική και να λαμβάνουμε υπόψη, πέρα από τα νευροβιολογικά σημεία, και το σύνολο του όντος.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share