ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΟΜΕΝΗ ΕΡΥΘΡΟΠΟΙΗΤΙΝΗ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟ TNF – A

12:42 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΝΕΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΤΕΔΕΙΞΑΝ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΝΩΤΕΡΩ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Εδώ και πάρα πολύ καιρό είναι γνωστό ότι όλο το παιχνίδι παίζεται σε μοριακό επίπεδο σε ότι αφορά την προέλευση και την εξάπλωση καθώς και την δυναμική σαν ασθένεια, της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν την διαδικασία παίζει η παρουσία του αιματικού φραγμού του εγκεφάλου.
Πρόκειται για έναν φραγμό από διάφορα κύτταρα και αγγεία ο οποίος περιβάλλει τον εγκέφαλο και δεν αφήνει να τον διαπεράσουν ουσίες που του κάνουν κακό.
Η διαπερατότητα αυτή ρυθμίζεται και κατά κύριο λόγο συντονίζεται από μικροσωματικές ουσίες τις λεγόμενες κυττοκίνες.
Στην περίπτωση της σκλήρυνσης κατά πλάκας οι λάθος κυτοκκίνες σε λάθος επικοινωνία προκαλούν την εξέλιξη της νόσου. Για αυτόν τον λόγο έχει βρεθεί ότι ο συνδυασμός των φαρμάκων του TNF – A με την επανασυνδεόμενη ερυθροποιητίνη έχει ουσιώδη δραστική ενέργεια στον περιορισμό των κυτοκκινών εκείνων που προξενούν την γένεση της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Αυτό αρχίζει πλέον και εφαρμόζεται εντατικά θεραπευτικά με ουσιαστικά αποτελέσματα.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share