Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ, Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

4:18 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΥΤΗΣ.
Οι πρωταγωνιστές της περιόδου των εύκολων κερδών, της συνεχούς καταναλωτικής πίεσης και της ατελείωτης ρευστότητας δημιούργησαν σε όλα τα πρόσωπα (ασθενείς, συγγενείς, γιατρούς, οικονομικούς φορείς κλπ) την ψυχολογία ότι όλα σχετικά με την ασθένεια αυτή είναι σωστά και πλήρως οργανωμένα. Μάλιστα, οι μεγαλοσχήμονοι παράγοντες αυτοί δεν έλαβαν καν υπόψη την επερχόμενη κρίση με τις συνέπειες.
Το κακό είναι πως αυτό συνεχίζεται. Όλοι, ή σχεδόν όλοι, θεωρούν πως έχουν να κάνουν με μια αρρώστια υπό έλεγχο και σίγουρη φαρμακευτική κάλυψη.
Η αλήθεια είναι πως έχουμε να κάνουμε με μια ασθένεια αγνώστου αιτιολογίας, δεχόμενη θεραπεία από φάρμακα αγνώστου δράσης και παρενεργειών, σε ανοργάνωτα κατ’ ευφημισμό ινστιτούτα, όπου σαν ύψιστη θεραπευτική, εφαρμόζεται η αλλαγή του ενός φαρμάκου της μιας εταιρείας από προϊόν της άλλης, της ίδιας ,όμως, δραστικής ουσίας.
Η οικονομική κρίση λόγω των ελλείψεων θα φέρει επιπλέον ταραχή στους ασθενείς, που απροειδοποίητα δεν έχουν λάβει τα μέτρα τους, αλλά, αντίθετα η ελεγμένη σιωπή αυξάνει την πεποίθηση τους στην οικονομική πραγματικότητα.
Η υφιστάμενη «ωραία» ψυχολογία έχει τεράστιο κόστος και διαιωνίζει την παραπληροφόρηση σε σημείο, κυριολεκτικά, εκτροπής σε αδιέξοδο.
Η λύση έρχεται από την απόλυτη ενημέρωση και οργάνωση αυτοάμυνας των ιδίων των ασθενών και του κύκλου τους.
Τώρα πλέον με την ψηφιακή τεχνολογία υπάρχει δίοδος σε κάθε μέσο – βιβλιοθήκη για ενημέρωση. Όσα περισσότερα γνωρίζει κανείς ο ίδιος, τόσο πιο εύκολα και αποτελεσματικά αντιμετωπίζει το πρόβλημά του.
Και η αντιμετώπιση της σκλήρυνσης κατά πλάκας χρήζει άμεσης πληροφόρησης και αντιμετώπισης, ιδιαίτερα τώρα που τα οικονομικά μέσα περιορίζονται.

Ετικέτες , , , , , , ,

Comments (1)


Blogger musicunk
13 Μαρτίου 2009 στις 4:17 π.μ.  

Αναλαμβάνουν οι ψυχίατροι

«Η βρετανική κυβέρνηση προσλαμβάνει χιλιάδες ψυχοθεραπευτές για να βοηθήσουν τους φτωχούς που πλήττονται ψυχολογικά από την οικονομική κρίση (...) Οι πάσχοντες (από την ύφεση) θα παραπέμπονται σε ψυχοθεραπευτές μέσω ενός δικτύου στο οποίο θα συμμετέχουν τα γραφεία ευρέσεως εργασίας, ιατρεία και οι τηλεφωνικές υπηρεσίες αμέσου δράσης του εθνικού συστήματος υγείας (...) Ειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό και ψυχοθεραπευτές θα αναλάβουν να πείσουν τους Βρετανούς ανέργους πως τα όποια αισθήματα μιζέριας, θυμού ή αγανάκτησης νιώθουν, όχι μονάχα δεν είναι φυσιολογικά, αλλά και αποτελούν συμπτώματα μιας ψυχικής αρρώστιας. (Δε φταίει η οικονομία, ανόητε, αλλά το ταραγμένο σου μυαλό). (...) Μια παράνοια σίγουρα υπάρχει σε όλα αυτά, αλλά όχι εκεί όπου την αναζητεί η βρετανική κυβέρνηση. (...) Για τους ανέργους μια δουλειά θα ήταν πολύ πιο θεραπευτική για την ψυχή τους. Κι έτσι κι αλλιώς, αν νιώθουν δυστυχισμένοι και οργισμένοι για την ανεργία, η πρώτη πόρτα που θα χτυπήσουν δε θα είναι η πόρτα του ψυχοθεραπευτή, αλλά εκείνων που φταίνε γι' αυτήν» (ο Ρούσσος Βρανάς στα ΝΕΑ).

<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share