ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΕΤΑΝΟΥ

1:07 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΙΑ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΑΠΟ ΤΟ HARVARD ΤΗΣ ΒΟΣΤΟΝΗΣ, ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΟΥ ΤΕΤΑΝΟΥ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μία γνωστή νευρολογική ασθένεια με κύρια προβλήματα κινητικά, αισθητικά και ψυχικά. Έχει περιγραφεί πάρα πολλές φορές και γύρω από αυτή έχουν γίνει χιλιάδες εργασίες, σε ότι αφορά παθογένεια, εξέλιξη και συμπτώματα.
Τα τελευταία χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια να ανακαλυφθούν νέες θεραπευτικές μέθοδοι που ανακουφίζουν ή γιατρεύουν την ασθένεια.
Μία τελευταία έρευνα είναι αυτή του Harvard της Βοστόνης, η οποία είναι άξια αναφοράς, γιατί πιθανόν να έχει και ουσιώδεις θεραπευτικές προεκτάσεις. Η ανοσοποίηση μέσω της τοξίνης του τετάνου, είτε γίνεται φυσικά, είτε γίνεται με εμβόλιο, έχει βρεθεί να έχει μια προστατευτική δραστηριότητα, σε ότι αφορά την ανάπτυξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Ο λόγος είναι ότι η τοξίνη αυτή περιέχει φυσιολογικά Τ κύτταρα και έχει ένα πολύ δυναμικό, ανασταλτικό αποτέλεσμα, σε ότι αφορά την παθογένεια της σκλήρυνσης κατά πλάκας, αλλά και σε άλλες νευρολογικές αρρώστιες.
Η ομάδα επιστημόνων του Harvard εφαρμόζοντας μίας επιδημιολογική έρευνα (μετανάλυση) βρήκε, στις εξετάσεις που έκανε, ότι, παρόλο που πλέον όλος ο δυτικός πληθυσμός εμβολιάζεται με την τοξίνη του τετάνου, εάν αυτή γίνει σε δεδομένο χρόνο, υπάρχει η δυνατότητα να καθυστερήσει μέσω της ανοσολογικής δράσης που προκαλεί, τη διάρκεια εξέλιξης της παθογένειας της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Πρόκειται για μία πάρα πολύ σημαντική εντόπιση, διότι δίνει την ευκαιρία στη βάση αυτή να αναπτυχθεί, πέραν της θεωρίας, μία πιθανή θεραπευτική αγωγή, ακόμη στις ήδη υπάρχουσες καταστάσεις, προκειμένου να βελτιώσει ή να αποθεραπεύσει, ορισμένες περιπτώσεις με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ετικέτες , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share