ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

7:05 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΟΙ ΠΟΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΑΤΟΜΑ.
Ο πόνος για κάθε άνθρωπο είναι ένα σημάδι οδύνης, το οποίο ναι μεν δρα προειδοποιητικά για μια παθολογική κατάσταση, αλλά τις περισσότερες φορές τον οδηγεί σε ένα συναισθηματικό αδιέξοδο, ιδιαίτερα όταν δεν αντιμετωπίζεται εγκαίρως.
Στην σκλήρυνση κατά πλάκας, δυστυχώς, έχουμε σωρεία μορφών πόνου, που εμφανίζονται πολυτοπικά (γενικευμένα), μονοτοπικά ή ακόμη, και κατά φαντασία. Έχουμε τους χρόνιους μυοσκελετικούς πόνους, που προκύπτουν από την συμπτωματολογία της σκλήρυνσης κατά πλάκας, λόγω της αφύσικης στάσης του σώματος ή της καταπόνησης. Υπάρχουν, βέβαια, και οι χρόνιοι πόνοι κεντρικής αιτιολογίας, που προέρχονται από την αυξημένη σπαστικότητα και συνοδεύονται από παραισθησίες και αδυναμία των άκρων. Αυτό το βρίσκουμε σε χρόνια κατάκοιτους ασθενείς, με αδυναμία περιστροφής στην κλίνη, ορθόστασης και σωστής κάμψης των άκρων.
Ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο για τους ασθενείς της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι οι οξείς πόνοι, που παρουσιάζονται εντελώς ξαφνικά, με ή χωρίς αίτιο, π.χ.: ανύψωση ή μείωση της θερμοκρασίας, έντονο φως ή θόρυβος. Πρόκειται για τους κάθε είδους πονοκεφάλους, αυχενικά σύνδρομα και κυρίως, νευραλγίες του τριδύμου.
Οι τελευταίες είναι ιδιαίτερα επώδυνες, διότι είναι απόρροια κεντρικής αιτιολογίας και πολλές φορές εμφανίζουν επιληπτικό χαρακτήρα, απότομη εμφάνιση και υποχώρηση ή επιδείνωση με κίνηση της σιαγόνας. Ιδιαίτερα αυτοί οι τελευταίοι χρειάζονται μεγάλη προσοχή, μακροχρόνια αγωγή, μη έκθεση σε ρεύματα, όχι κρυώματα κτλ.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share