Η ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

7:18 π.μ. by Dr D. Kountouris

Η ΑΛΛΕΡΓΙΚΗ ΡΙΝΙΤΙΔΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΝΑΝ ΟΞΥ ΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΔΕΊΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Η αλλεργική ρινίτιδα είναι μία κοινή νόσος του αναπνευστικού συστήματος, που κατά περιόδους ταλαιπωρεί τον κάθε τέταρτο Έλληνα, ασχέτου ηλικίας. Είναι μία οξεία φλεγμονή του ρινικού βλεννογόνου, που προκαλείται από μικρόβια και διάφορα αλλεργιογόνα.
Για τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας η αλλεργική ρινίτιδα, πέραν του ότι είναι μία βασανιστική αρρώστια, είναι και εξαιρετικά επικίνδυνη, διότι κατά κανόνα είναι η αφετηρία επιπλοκών και νέων ώσεων. Πέρα από την καταρροή, το φτέρνισμα και τον κνησμό, τις κεφαλαλγίες, τις διαταραχές όσφρησης και όρασης, προκαλεί παρέσεις ή ενίσχυση των ήδη υπάρχοντων και τρομερή καταβολή δυνάμεων.
Οι δε ωτίτιδες, παραρρινοκολπίτιδες μειώνουν την ποσότητα του εισερχόμενου οξυγόνου, με αποτέλεσμα να αυξάνεται η επιπλοκή, να εντείνονται τα νευρολογικά συμπτώματα και να αυξάνει ο κίνδυνος περαιτέρω εξέλιξης. Για αυτό, στις περιπτώσεις αυτές είναι αναγκαία η άμεση χορήγηση φαρμάκων, όπως π.χ. ο συνδυασμός παραγώγων της Β σιτοστερόλης.

Ετικέτες , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share