ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ

3:33 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΥΤΤΑΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΙΔΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΟΥ ΜΥΕΛΟΥ ΤΩΝ ΟΣΤΩΝ.
Τα μεσεγχυματικά κύτταρα του μυελού των οστών που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας έχουν λιγότερες παρενέργειες από τα εμβρυϊκά (καρκινογενέσεις), ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν δείξει καμία ουσιαστική θεραπευτική δράση. Ούτε μέχρι τώρα έχει γίνει η δημοσίευση κάποιου περιστατικού που να παρουσίασε ουσιαστική βελτίωση, π.χ. να σηκωθεί από το αναπηρικό καροτσάκι.
Βέβαια, είναι πολύ νωρίς ακόμη για κάτι τέτοιο, επειδή ένα παρόμοιο αποτέλεσμα θα απαιτούσε πλήρη γνώση της νοσολογικής κατάστασης της σκλήρυνσης κατά πλάκας, που τη στιγμή αυτή δεν υφίσταται.
Επειδή, λοιπόν, η όλη αυτή κυτταροθεραπεία βασίζεται σε υποθέσεις, ο πρώτος κλινικός στόχος είναι να βρεθεί εάν τα νέο-παραγόμενα αυτά μεσεγχυματικά κύτταρα έχουν κάποιες παρενέργειες και ποιες.
Βέβαια, αυτό είναι πολύ δύσκολο να πιστοποιηθεί με απλές κλινικές παρατηρήσεις, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Παραμένει, όμως, μια ιατρική προσπάθεια στο μέλλον να πλησιάσει και τα αποτελέσματα ήδη εφαρμοζόμενων φαρμακευτικών θεραπειών.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share