ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΜΕ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ

4:41 π.μ. by Dr D. Kountouris



ΒΑΣΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ ΤΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΜΥΕΛΙΝΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΑΥΤΟ. ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ ΑΥΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΑΓΝΩΣΤΑ.

Ήδη από την μέχρι τώρα θεραπευτική πείρα, έχει γίνει γνωστό ότι αυτός που θα μπορέσει να επηρεάσει θετικά την ανοσολογική αντίδραση στην σκλήρυνση κατά πλάκας, δηλαδή την παραγωγή των ειδικών αντισωμάτων, θα μπορέσει θεωρητικά να φέρει μια θεραπευτική δυνατότητα επιπλέον.
Με τον σκοπό αυτό έχει ήδη από την φαρμακοβιομηχανία προωθηθεί στην κατανάλωση ο ειδικός ανταγωνιστής του πολύ αργού αντιγόνου 4 (very late antagonist 4, VLA-4).
Το αντιγόνο, ο ανταγωνιστής αυτός με το εμπορικό όνομα Natalizumab, εμποδίζει να περάσει από τον φραγμό του εγκεφάλου το παράγωγο του αυτοενεργού Τ-κυττάρου αντιγόνου μέσα στα εγκεφαλικά κύτταρα, προκειμένου να προκαλέσει την αντίδραση των Τ-λεμφοκυττάρων.
Αυτά με την σειρά τους, ως γνωστόν, προκαλούν όλη την επόμενη αντίδραση διαδικασίας παραγωγής απομυελίνης και κλινικής εμφάνισης της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Τα αποτελέσματα μέχρι τώρα που έγιναν σε πειραματόζωα έδειξαν ότι το φάρμακο αυτό κατά περιπτώσεις προκαλεί μια αναστολή βλάβης των αξόνων και μείωση των ώσεων της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Για πρώτη φορά που εφαρμόστηκαν στους υγιείς τα αποτελέσματα ήταν δυσάρεστα, για αυτό επαναλήφθηκε εκ νέου η επεξεργασία τους και έρχονται στην αγορά με την ελπίδα ότι δεν θα εμφανιστούν οι πρώην παρενέργειες.
Βέβαια, παράλληλα συνοδεύονται και από μια λίστα υποδείξεων κλινικών συμπτωμάτων ή προηγουμένων θεραπειών, που για να δοθούν θα πρέπει να μην έχουνε λάβει χώρα.
Εν γένει, το θέμα είναι περίπλοκο σαν θεραπευτική δυνατότητα μέχρι στιγμής υπό διερεύνηση με την ελπίδα ότι θα φέρει κάτι καλό.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share