Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ

1:09 π.μ. by Dr D. Kountouris

ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΛΑΒΕΣ ΤΗΣ ΛΕΥΚΗΣ ΚΑΙ ΦΑΙΑΣ ΟΥΣΙΑΣ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΒΛΑΒΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ.
Λόγω του ότι στην σκλήρυνση κατά της πλάκας έχουμε και βλάβες της φαιάς ουσίας είναι δυνατή και μη μονήρης γνωστική διαταραχή, π.χ. της μνήμης ή της γλωσσικής δεξιότητας.
Είναι, όμως, δυνατόν να υπάρχουν γενετικά διαχωρισμένες τέτοιες διαταραχές, π.χ. Έλληνες ερευνητές έχουν επισημάνει την δυνατότητα ορισμού μιας γνωστικής διαταραχής, όπως η γλωσσική μάθηση, να είναι απόρροια γενετικής διαταραχής.
Έχει εξελιχθεί σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας γονιδιακά τυποποιημένους για ΑΡΟΕ, ότι η παράμετρος ΑΡΟΕ ε4 είναι αυξημένη σε αυτούς που είχαν αδυναμία γλωσσικής προσαρμογής.
Πρόκειται για ένα πολύ ουσιώδες εύρημα, όπου η παρουσία του σαν σύμπτωμα επιβάλλει, όταν εμφανίζεται μόνο του, τον εκτενή νευρολογικό και νευροφυσιολογικό έλεγχο για την ανακάλυψη τυχόν «ολιγοσυμπτωματικής» περίπτωσης ασθενούς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ετικέτες , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share