ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΡΥΓΓΙΚΗ ΜΥΟΠΑΘΕΙΑ (ΔΥΣΤΡΟΦΙΑ)

4:07 π.μ. by Dr D. Kountouris

Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΙΜΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΡΥΓΓΙΚΗΣ ΔΥΣΤΡΟΦΙΑΣ.
Η σκλήρυνση κατά πλάκας έχει μια «πολυμορφία» κλινικών συμπτωμάτων που πολλές φορές ο συνδυασμός τους οδηγεί τον γιατρό σε άλλες διαγνώσεις και αντίστροφα.
Ιδιαίτερος κίνδυνος να γίνει αυτό είναι όταν η ασθένεια εμφανίζεται στην μέση ηλικία, όταν παρουσιάζεται με συμπτωματολογία μιας μυοπάθειας και συγκεκριμένα της οφθαλμοφαρυγγικής δυστροφίας.Τα συμπτώματα είναι : πτώση των βλεφάρων, με προσβολή όλων των οφθαλμικών μυών, σιγά-σιγά μέχρι την πλήρη παράλυσή τους, δυσφαγία, πάρεση των μυών του προσώπου και του άνω τμήματος των άνω άκρων.Η εξέλιξη είναι αργή και δημιουργεί πάντα διαγνωστικά προβλήματα διότι αρκετές φορές και τα αποτελέσματα μερικών εξετάσεων της μαγνητικής τομογραφίας μπορεί να είναι θετικά και στις δύο αρρώστιες.
Εδώ η διάγνωση στα πρώτα στάδια τίθεται κλινικά και απαιτεί ουσιαστική εμπειρία του γιατρού σε αυτές τις παθήσεις.
Η διαφορική διάγνωση πρέπει να γίνεται όμως έγκαιρα για να υπάρχει η δυνατότητα της κατάλληλης φαρμακευτικής αντιμετώπισης.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share