ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΙΣ ΜΥΟΠΑΘΕΙΕΣ

9:49 μ.μ. by Dr D. Kountouris
Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μια ασθένεια με φλεγμονανοσολογική βάση πολύ τακτικά «έλκει» παρόμοιου νοσολογικού χαρακτήρα φλεγμονώδη νοσήματα όπως π.χ. τις Πολυμυοσίτιδες ή Δερματομυοσίτιδες.

Οι δερματομυοσίτιδες είναι μια μυοσίτης με την παρουσία και δερματολογικών ευρημάτων (μικρά κόκκινα στίγματα) συνήθως από μόνες τους εμφανίζονται 5 φορές ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού το χρόνο. Τακτικά συνυπάρχουν και με την σκλήρυνση κατά πλάκας. Στην περίπτωση αυτή κατά κανόνα το παθολογικό υπόβαθρο της μίας ασθένειας στηρίζει την δεύτερη. Ο λόγος είναι μάλλον η ύπαρξη χημικών και κυτταρικών ανοσομηχανισμών που παραμένουν άγνωστοι. Αυτό φαίνεται από το γεγονός της ύπαρξης αυξημένου τύπου πρωτεΐνης IgG στο αίμα και αντιγόνου τύπου HLA, B8 και R3.

Στη στήριξη της θεωρεία αυτής συνηγορεί και το γεγονός της απάντησης των νοσημάτων αυτών στην ανοσοκατασταλτική θεραπεία. Γενικά θέλει πολύ μεγάλη προσοχή όταν εμφανίζονται σε δύο βασικά σημεία:
1) Να μην θεωρούνται ταυτόσημα με την σκλήρυνση κατά πλάκας και
2) Να διαφορογιγνώσκονται έγκαιρα και να αντιμετωπίζονται θεραπευτικά αμέσως.

Ετικέτες , , ,

Comments (1)


Blogger dimitra
10 Οκτωβρίου 2009 στις 1:22 μ.μ.  

vrethike telika to farmako jia tin skp

<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share