ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ «ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ»

2:39 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΣΠΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΟΥ «ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ»
Στο σύνδρομο του «διαμερίσματος» ο πρόσθιος κνήμιος μυς του ενός κάτω άκρου αρχίζει ξαφνικά να διογκώνεται περισσότερο από ότι του επιτρέπει το εξωτερικό του περίβλημα, να δυσχεραίνει την βάδιση και να προκαλεί πόνους και ρήξεις μυικών ινών. Πολλές φορές το σύνδρομο αυτό συνοδεύεται από έντονο οίδημα «πρήξιμο» και προκαλεί σταδιακά μέσα σε μια εβδομάδα ρήξη τενόντων και μόλυνση.
Συνήθως το σύνδρομο του διαμερίσματος το παθαίνουν αθλητές, άτομα με πλατυποδία και «συγκλίνοντα» γόνατα, καταπονημένοι πεζοπόροι και ασθενείς με λανθάνουσα σπαστικότητα.
Στην τελευταία περίπτωση ανήκουν και οι ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, οι οποίοι κατά κανόνα έχουν σπαστικότητα στα κάτω άκρα, πολλές φορές χωρίς να το ξέρουν.
Έτσι στην καταπόνηση όπως π.χ. στον αθλητισμό ή στο πολύ περπάτημα εμφανίζουν σποραδικά και το σύνδρομο του «διαμερίσματος» το οποίο χρειάζεται άμεση διάγνωση και θεραπεία.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share