ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

4:58 π.μ. by Dr D. Kountouris


Ο ΛΟΓΟΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΣ (ΟΜΙΛΙΑ) Η ΓΡΑΠΤΟΣ (ΓΡΑΦΗ-ΠΡΑΞΗ) ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΟΠΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ (ΕΣΤΙΕΣ) ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Η χαρακτηριστική διαταραχή που σχεδόν κατά κανόνα παρουσιάζεται στην σκλήρυνση κατά πλάκας είναι η παρεγκεφαλιδική δυσαρθρία που προκύπτει όταν υπάρχει βλάβη (εστία) στην παρεγκεφαλίδα (θέση 5 στο σχήμα).
Πέρα από αυτό μπορεί να εμφανισθούν και άλλες διαταραχές όπως π.χ. η αφασία (αδυναμία εκπομπής λόγου) όταν έχουμε μια βλάβη στο κινητικό κέντρο του λόγου στην θέση 1, ή η δυσφασία αισθητικής ή αντιλήψεως θέση 2, όπου είναι η αντιληπτή περιοχή του λόγου στο οπίσθιο μέρος της εγκάρσιας έλικας του κροταφικού λοβού ή στην περιοχή της υποδοχής του λόγου στον βρεγματικό λοβό θέση 3.
Αρκετές φορές σε υφιστάμενη βλάβη (εστία) της γωνιώδους έλικας στον βρεγματικό λοβό.
Τα κέντρα των θέσεων 3 και 4 επικοινωνούν χωριστά από τους άλλους σχηματισμούς και μεταξύ τους και μαζί με την θέση 1.
Όταν έχουμε κάποια βλάβη (εστία) στις θέσεις αυτές εμφανίζεται η δυσφασία αγωγής όπου ο ασθενής επαναλαμβάνει ή διαφοροποιεί λέξεις.
Το άρθρο αυτό έχει σαν στόχο να καθοδηγήσει κάποιον να αντιληφθεί και να αναγνωρίσει μια διαταραχή του λόγου έτσι ώστε να καταλάβει το σύμπτωμα και να το αναφέρει παρακάτω.
Είναι απόλυτα λογικό ότι αυτές οι διαταραχές για μη γνώστες είναι δυσνόητες και περίπλοκες όσο απλά γραμμένα και αν είναι.
Συνεπώς αν υπάρχει οποιαδήποτε απορία, ρωτήστε μας.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share