Η ΔΙΑΧΥΤΗ ΕΝΔΟΑΓΓΕΙΑΚΗ ΠΗΞΗ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

6:58 π.μ. by Dr D. Kountouris


ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ Η ΔΙΑΧΥΤΗ ΕΝΔΟΑΓΓΕΙΑΚΗ ΠΗΞΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΑΡΟΜΟΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Η διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη πολύ τακτικά μπορεί να εμφανισθεί στην παιδική ηλικία ύστερα από λοίμωξη, σηπτική ή ανοσολογική διαταραχή.
Τις περισσότερες φορές η πορεία της είναι λανθάνουσα. Δηλαδή έχει συμπτώματα μικρής εντάσεως που δεν λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και μπορούν να προκαλέσουν καταστάσεις που όταν εντοπιστούν να είναι πολύ αργά.
Στην διάχυτη ενδοαγγειακή πήξη παρουσιάζουν αιμορραγική διάθεση στο δέρμα και διάφορα άλλα όργανα ακόμη και στον εγκέφαλο. Ο λόγος είναι μια υπερκατανάλωση παραγόντων πήξεως και αιμοπεταλίων. Στο κεντρικό νευρικό σύστημα προκαλεί διάχυτη εγκεφαλοπάθεια με μικρά αιματώματα στον αμφιβληστροειδής και στον υπαραχνοειδή χώρο.
Το αποτέλεσμα αυτό είναι να μοιάζει αυτή η κλινική εικόνα την σκλήρυνση κατά πλάκας και να διαγιγνώσκεται και να θεραπεύεται σαν παρόμοια.
Το δυσάρεστο είναι ότι τις περισσότερες φορές κυρίως όταν δεν υπάρχουν εμφανείς αιμορραγίες του δέρματος ή αληθινή αιτία παραμένει άγνωστη και προφανώς χωρίς αντιμετώπιση.
Για αυτό στην σκλήρυνση κατά πλάκας πάντα αξιολογούνται μικρές αιμορραγίες ή αιμορραγική προδιάθεση.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share