Η ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΚΑΙ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

7:33 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΣΟ ΕΥΑΛΩΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ
Σαν πρώτο θετικό στοιχείο για την ευαίσθητη αυτή ομάδα των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας σε προσβολή από την επιδημία της γρίπης των χοίρων, είναι ότι μέχρι στιγμής σε καμιά στατιστική δεν αναφέρεται ότι έχουμε μια επικάλυψη των δύο νοσημάτων.
Αντίθετα φαίνεται ότι η γρίπη των χοίρων τουλάχιστον από ότι έδειξαν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των ερευνών στο Μεξικό προσβάλλει νεαρά και υγιή άτομα ηλικίας 18 με 35 ετών.
Βέβαια είναι και η ηλικία όπου συχνότερα εμφανίζεται σε πρώτη συμπτωματολογία η σκλήρυνση κατά πλάκας. Το γεγονός ότι δεν έχουνε βρεθεί ακόμη κρούσματα στην ομάδα αυτή είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικό και φαίνεται ότι τουλάχιστον «επιδημιολογικά» ο ιός δεν έχει στόχο την ομάδα αυτή των ασθενών.
Η πιθανολογούμενη συμμετοχή στην παθολογία της γρίπης των χοίρων μιας κυτοκίνης της IL-4 η οποία θεωρείται ότι είναι και αυτή που συσσωρεύει την παθογενή δύναμη του ιού φαίνεται να είναι υπέρ των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας.
Μπορεί να σκεφθεί κανείς ότι η ήδη ανοσοκατασταλτική θεραπευτική αγωγή που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιείται θεραπευτικά στους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας πολύ πιθανόν, να έχει ένα θεραπευτικό αποτέλεσμα πάνω στην κυτοκίνη αυτή. Βέβαια αυτό παραμένει μια υπόθεση που πρέπει να αποδειχθεί αλλά στις επιδημίες η παρακολούθηση των στατιστικών ευρημάτων και των επιδημιολογικών φαινομένων είναι απολύτως αναγκαία.
Με την σκέψη αυτή μέχρι στιγμής φαίνεται ότι παθογνωμονικά ο ιός της γρίπης των χοίρων δεν αγγίζει εκλεκτικά τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share