ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ

2:10 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΛΟΜΒΟ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΤΕΔΕΙΞΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ.
Έρευνα του άνω Πανεπιστημίου έδειξε ότι τα συμβατά μηχανήματα της μαγνητικής τομογραφίας των 1,5 tesla πολλές φορές δεν μπορούν να ανιχνεύσουν τις απομυελινωτικές εστίες ορισμένων μορφών της σκλήρυνσης κατά πλάκας του τύπου με εξάρσεις και υφέσεις, ακόμα και με μαγνητικό τομογράφο των 8 tesla. Πολλές φορές δεν αποτυπώνονται υφισταμένες ή σε εξέλιξη εστίες. Άρα όταν υπάρχουν συμπτώματα ή κλινικές ενδείξεις πρέπει η έρευνα να συνεχίζεται ακόμη και αν οι αναμενόμενες εστίες δεν εμφανίζονται στην μαγνητική τομογραφία ευκρινώς.

Ετικέτες , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share