ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΝΕΥΡΟΑΞΟΝΩΝ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

3:26 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΒΡΕΘΗΚΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΜΥΕΛΙΝΩΣΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΝΕΥΡΟΑΞΟΝΩΝ
Η καταστροφή των νευροαξόνων είναι ένας ουσιαστικός παράγοντας στην ανάπτυξη της νόσου της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Αυτό μπορεί να παρατηρηθεί με την υψηλής ευκρίνειας μαγνητική τομογραφία στην περιοχή του σήματος Τ1 σαν υποπυκνωτικές ζώνες χαρακτηριζόμενες ως μαύρες τρύπες και παράλληλα με εμφάνιση εγκεφαλικής ατροφίας.
Παράλληλα είναι δυνατόν η καταστροφή των νευραξόνων να προσδιορισθεί από τον καθορισμό των αντισωμάτων των νευροφιλαμιδίων (NF – L & NF – H).
Χαρακτηριζόμενα ως ελαφρά (light) και βαριά (heavy) αντίστοιχα.
Οι έρευνες έδειξαν ότι ιδιαίτερα διαγνωστικά ευαίσθητος είναι ο προσδιορισμός των ελαφρών νευροφιλαμιδίων που συμβαδίζει αναλογικά και με τα ευρήματα της μαγνητικής τομογραφίας.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share