ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ

6:43 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗΣ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΠΟΥ ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΡΕΥΜΑΤΟΕΙΔΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΙΚΟΥ ΥΜΕΝΑ.
Ο αρθρικός υμένας είναι η μεμβράνη που καλύπτει τις αρθρώσεις. Εμφανίζεται σε συμμετρική προβολή π.χ. και τα δύο γόνατα ή τις κλειδώσεις των ποδιών, προκαλεί πόνο, πρήξιμο και δυσκαμψία των αρθρώσεων.
Η διάγνωση δεν είναι δύσκολη και οι διαθέσιμες σήμερα θεραπευτικές αγωγές συμβαδίζουν με αυτήν της σκλήρυνσης κατά πλάκας μέχρι όμως το σημείο που καμία φορά σε επιθετική μορφή ρευματοειδούς αρθρίτιδας έχουμε και διαταραχές από τα πνευμόνια αγγεία και μάτια.
Ο συνδυασμός των δύο αυτοανόσων είναι εύκολος διαγνωστικά και θεραπευτικά.

Ετικέτες , , , ,

Comments (1)


Anonymous Ανώνυμος
22 Μαρτίου 2010 στις 6:20 π.μ.  

μπορείτε να μου πείτε, αν κάποιος που έχει διαγνωστεί με ρευματοειδή αρθρίτιδα και ινομυαλγία και παρουσιάζει πρόβλημα όρασης (υγρό στο νεύρο το ματιού), υπάρχει περίπτωση αυτό να σχετίζεται με κατά πλάκα σκλήρυνση και πως διαγνώζεται? ηλικία 40 ετών και ο αδελφός με κατά πλάκα σκλήρυνση.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.

<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share