ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΨΩΡΙΑΣΗ

12:46 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ «ΠΛΗΤΩΝΤΑΙ» ΑΠΟ ΑΥΤΟΑΝΟΣΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ.
Η συμπτωματολογία της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι γνωστή, η ψωρίαση είναι και αυτή μια αυτοάνοση διαταραχή του δέρματος που προσβάλει όμως και αρθρώσεις (γεωγραφική ψωρίαση) μάτια, νύχια.
Η ψωρίαση μπορεί να προσβάλλει ολόκληρο το σώμα ή με την μορφή κόκκινων λεπιών, σε μερικές περιοχές του σώματος. Η έκταση είναι διαφορετική κάθε φορά και βακτηριακές λοιμώξεις, πίεση του δέρματος προκαλούν επιδείνωση της.
Η θεραπεία αγγίζει αυτή της σκλήρυνσης κατά πλάκας και συνίσταται στην ανακούφιση της φλεγμονής με κορτιζόνη και επιτόπιες αλοιφές.
Η συχνότητα της ψωρίασης τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά μεγάλη, εμφανίζεται 2 έως και 3 φορές ανά 100 ανθρώπους και η συχνότητα που εμφανίζεται με την σκλήρυνση κατά πλάκας είναι και αυτή σημαντική.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share