ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΣΙΔΗΡΟΥ

2:26 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΕΝΑΠΟΘΕΣΗ ΣΙΔΗΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ
Με την δυνατότητα παρατήρησης, που έχουμε με την μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου είναι πλέον δυνατή η παρακολούθηση της πορείας του σιδήρου με την κλινική εξέλιξη της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση παρατηρούνται ήπιας έντασης εστίες στην σειρά Τ2 στον κατώτερο εγκέφαλο και στην παρεγκεφαλίδα.
Αυτές οι εναποθέσεις του σιδήρου σε αυτές τις περιοχές και με την ακτινολογική εικόνα που παρουσιάζουν δίνουν την δυνατότητα παρακολούθησης της εξέλιξης και αυτή καταλήγει ότι μετά από μια πορεία υφίσταται μια χειροτέρευση της κλινικής εικόνας. Πρόκειται για την περίπτωση αυτής της εναπόθεσης του σιδήρου και της υποεντατικές αλλοιώσεις που προκαλούνται στην μαγνητική τομογραφία για ένα πολύ σοβαρό διαγνωστικό στοιχείο και για την πορεία της νόσου και την ένταση της συμπτωματολογίας.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share