ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΛΕΜΦΩΜΑ

1:46 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ.
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΜΦΩΜΑΤΟΣ.
Όταν μιλάμε για λέμφωμα είναι μια μορφή καρκίνου που χτυπάει τα κύτταρα του ιδίου του ανοσοποιητικού που ονομάζονται λεμφοκύτταρα. Τα κύτταρα αυτά παράγονται σε σπλήνα, αμυγδαλές, μυελό οστών και θύμο αδένα.
Κατά κύριο λόγο αναγνωρίζονται τακτικά όταν είναι οι αδένες (λεμφαδένες) πρησμένοι που είναι μια ένδειξη λοίμωξης και μπορεί να έχει διάφορα στάδια.
Τα λεμφοκύτταρα ξεχωρίζουν σε ομάδες Β και Τ λεμφοκυττάρων. Το λέμφωμα είναι ένας κακοήθης μετασχηματισμός των Β ή Τ κυττάρων ή των υποτύπων τους.
Πολλαπλασιάζονται πολύ γρήγορα και μπορεί να αναπτυχθούν τοπικά (τοπικό λέμφωμα) ή να διαχυθούν σε όλο το σώμα μέσω του λεμφικού συστήματος και των λεμφαδένων.
Συνήθως εκείνο που προσέχουμε είναι δύο μορφές λεμφωμάτων, τα λεμφώματα της νόσου Hodgkin που βασίζονται κυρίως σε ανώμαλη ανάπτυξη των Β λεμφοκυττάρων και έχουνε 5 υποτύπους και στα λεμφώματα Νο – Hodgkin που έχουν 35 υποτύπους.
Συνήθως στην σκλήρυνση κατά πλάκας εμφανίζονται μετά από χρόνια ανοσοκαταστολή λόγω της νόσου η επιπλοκή της ιδίας νόσου.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share