ΣΚΠ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΣΗΣ

4:32 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΜΙΑ ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΡΩΣΤΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥΠΛΕΥΡΗ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ.
Κάποιες καινούριες έρευνες δείξανε ότι μεγάλη σημασία τόσο για την διάγνωση όσο και για την θεραπευτική αγωγή έχουνε οι μετρήσεις της θερμοκρασίας και της διαταραχής της ευαισθησίας.
Θερμομετρικές μετρήσεις καθώς επίσης εξέταση της εν τω βάθει αισθητικότητας με διάφορες φυσιολογικές μεθόδους είναι το νέο trend διάγνωσης της ΣΚΠ.
Μια χειροτέρευση της θερμικής κατάστασης και αύξηση του εν τω βάθυ πόνου η ακόμη η διαταραχή της ισορροπίας στα κάτω άκρα κατά κανόνα συμμετρικά είναι ενδεικτικά χειροτέρευση της νόσου.
Ιδιαίτερα σε ότι αφορά την εν τω βάθει αισθητικότητα υπάρχει μια άνιση κατανομή στα άκρα ενώ αντίθετα η νευρική διαταραχή χαρακτηρίζει ομοιόμορφα όλο το σώμα. Βλέπουμε λοιπόν ότι στο φάσμα διάγνωσης και πιθανής κρίσης θεραπευτικής αγωγής πρέπει να μετρώνται και η θερμική κατάσταση καθώς και η εντω βάθυ αισθητικότητα στην ΣΚΠ

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share