ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΠΛΑΣΜΑΦΑΙΡΕΣΗ

3:05 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΠΛΑΣΜΑΦΑΙΡΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ «ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ» ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΝΟΣΟΛΟΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΑΡΡΩΣΤΙΑ. Συγκεκριμένα έχει αποδειχθεί ότι στην σκλήρυνση κατά πλάκας στις πρώτες μέρες έχουμε μια συγκέντρωση στους ιστούς και στο αίμα από αντισώματα τα οποία είναι πρωτεϊνούχα κομμάτια που προκαλούνε την αρρώστια.
Η συσσώρευση αυτών των αντισωμάτων σε διάφορα σημεία προκαλεί και τις βλάβες των νευρικών κυττάρων και δυστυχώς πολλές φορές δεν τα αντιμετωπίζει καλά η κορτιζόνη.
Για αυτό κάποιοι επιστήμονες πίστεψαν ότι με την πλασμαφαίρεση δηλαδή αφαιρώντας τα με το «πλύσιμο» από το αίμα θα έχουμε μια καλυτέρευση της κλινικής εικόνας της σκλήρυνσης κατά πλάκας.
Σε αρκετές κλινικές στον κόσμο καθιερώθηκε αυτό σαν ρουτίνα και δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια.
Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δυστυχώς είναι πενιχρά έτσι που στις περισσότερες κλινικές έχει σταματήσει αυτή η διαδικασία.
Άλλωστε υπήρχε και μια αρκετά μεγάλη επικινδυνότητα μετάδοσης άλλων ασθενειών κατά την διαδικασία κυρίως λοιμογόνων.

Ετικέτες , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share