ΣΚΠ ΚΑΙ ΥΠΕΡΤΑΣΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

5:40 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΥΠΕΡΤΑΣΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΠ ΕΝΑΣ ΦΟΡΕΑΣ ΥΨΗΛΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑΣ.
Η υπερτασική κρίση διαγιγνώσκεται και εύκολα και με τα σημερινά χάπια αντιμετωπίζεται γρήγορα.
Και τα δύο αυτά σημάδια, δηλαδή η γρήγορη εντόπιση και αντιμετώπιση της πρέπει να γίνονται σε ελάχιστο χρόνο όταν συνυπάρχει και η ΣΚΠ.
Ένα επεισόδιο αρτηριακής υπέρτασης σε άτομα με ΣΚΠ και ιδιαίτερα υπέρβαρα με διαταραχές από το οπτικό νεύρο είναι επικίνδυνο να φέρει μια εξέλιξη της απομυελινωτικής νόσου.
Σε αυτές τις περιπτώσεις ο εκτεταμένος νευροφυσιολογικός έλεγχος πρέπει να είναι άμεσος και ανάλογα με τα ευρήματα του να λαμβάνει χώρα και η θεραπεία.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share