ΣΚΠ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΓΕΝΕΤΙΚΗ

4:37 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΠΑΝΤΟΤΕ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΥΦΗ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟ «ΚΑΠΝΙΣΜΕΝΟ» ΟΠΛΟ.
Όταν μιλούσανε οι επιστήμονες για «καπνισμένο» όπλο εννοούσαν να εντοπιστεί και η αιτία της ΣΚΠ και περισσότεροι από αυτούς θεωρούσαν ότι αυτή βρίσκεται στα γονίδια.
Νέες έρευνες πράγματι έδειξαν ότι γονιδιακά μπορεί να υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός από τυπικές αποκλίσεις σε ότι αφορά το γονιδίωμα της ΣΚΠ.
Τελεσίδικα όμως κανένας δεν μπορούσε να αποφανθεί αν ακριβώς είναι έτσι.
Ειδικά σε μονοζυγώτες διδύμους οι οποίοι αποτελούν και το κλειδί για τις οποιεσδήποτε γενετικές επεμβάσεις προκειμένου να βρεθεί η αιτία της ΣΚΠ αν και οι αποκλίσεις αυτές βρέθηκαν τακτικότερα δεν υπήρχε πάντως η σιγουριά σε ότι αφορά την εξέλιξη της νόσου από συγκεκριμένα γονίδια. Ίσως αυτό να ευθύνεται το γεγονός ότι κατά κύριο λόγο η έρευνα γινόταν στην γονιδιακή σύσταση του ανοσοποιητικού συστήματος και όχι στην σύσταση του ίδιου του εγκεφάλου.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share