ΣΚΠ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΘΥΜΟΥ

12:37 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΣΚΠ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ ΟΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΥΕΛΙΝΗΣ ΤΩΝ ΝΕΥΡΩΝ ΣΤΟ ΚΝΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΟΣΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ.
Η ΣΚΠ μπορεί να δεχτεί την ανοσολογική διέγερση που την προκαλεί από πολλούς παράγοντες όπως λοιμώξεις, κόπωση, διαταραχές του θυμικού κ.λ.π.
Με άλλα λόγια υπάρχει προδιάθεση σαν αιτία και το εκλειτικό γεγονός σαν αφορμή.
Υπάρχει περίπτωση ασθενούς ο οποίος σε περίοδο εργασιακής υπερφόρτωσης και έντονου προβληματισμού έπεσε σε μια έκρηξη θυμού με εκδήλωση εξωτερικής επιθετικότητας για το χρονικό διάστημα περίπου 20 λεπτών.
Μετά από μια παύση ωρών και επανάκαμψη στην ψυχική του διάθεση διαπίστωσε ότι η αριστερή μεριά του κορμιού του (ημιπάρεση) είχε έντονα κινητικά προβλήματα.
Στον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε μια ΣΚΠ που είχε παραμείνει σιωπηλή έως εκείνη την στιγμή καθώς επίσης και μια συγκεκριμένη εστία που δικαιολογούσε την παράλυση.
Από ότι φάνηκε οι βιοχημικές εγκεφαλικές αντιδράσεις κατά την διάρκεια του θυμού προκάλεσαν την εμφάνιση της νόσου.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share