ΣΚΠ ΚΑΙ ΔΙΧΑΣΜΕΝΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

1:48 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΣΤΗΝ ΣΚΠ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΜΙΑ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΜΕΣΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΜΗΚΗ.Πρόκειται για την λεγόμενη διχασμένη απώλεια της αισθητικότητας όπου υπάρχει χαρακτηριστική μείωση της αισθητικότητας στον πόνο και την θερμοκρασία με ταυτόχρονη διατήρηση της στην αφή.
Η βλάβη αυτή προκαλείται από φλεγμονώδεις αντιδράσεις στην ΣΚΠ αλλά ουσιαστικά οφείλεται στην μακριά πορεία που έχουν στην εν λόγω περιοχή του εγκεφάλου οι νευρικές ίνες του τριδύμου που κάνουν την προσβολή τους σε διαφορετικά σημεία εύκολη. Αυτός είναι και ο λόγος που σε περιπτώσεις τριδύμου στην ΣΚΠ υπάρχει ιδιαίτερη αντοχή στην αναλγητική θεραπεία.

Ετικέτες , , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share