ΣΚΠ ΚΑΙ ΦΟΛΙΚΟ ΟΞΥ

12:49 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΣΤΗΝ ΣΚΠ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΙΜΙΑ Η ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΚΥΣΤΕΙΝΗΣ ΣΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΤΟΥ ΦΟΛΙΚΟΥ ΟΞΕΟΣ.Το φολικό οξύ είναι μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β που έχει έντονο ρόλο στην επαναμεθυλίωση της ομοκυστείνης.
Σε δικές μας έρευνες έχει βρεθεί ότι αυξημένη ομοκυστείνη έχει μια ανάλογη πορεία με την βαρύτητα της πορείας της ΣΚΠ η οποία υποχωρεί όταν αυτή αντιμετωπίζεται φαρμακευτικά ικανοποιητικά.
Έχει βρεθεί μάλιστα ότι οι αυξομειώσεις της ομοκυστείνης και κατά επέκταση οι διαταραχές του φολικού οξέως ακολουθούν με μεγάλη ευαισθησία τα σκαμπανεβάσματα της συμπτωματολογίας της ΣΚΠ.
Είναι φανερό ότι η ελαττωματική λειτουργία του φολικού οξέως και η αυξημένη παραγωγή ομοκυστείνης στο αίμα σε ασθενείς με ΣΚΠ πέραν του ότι αυξάνει την αρτηριοσκλήρωση των αγγείων τους φαίνεται ότι μειώνει και την νευροπροστασία του ΚΝΣ.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share