Η ΣΚΠ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΟΛΥΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΑ

3:02 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΟΛΥΝΕΥΡΟΠΑΘΕΙΑ Η ΚΑΙ ΝΟΣΟΣ ΒΑΤΕΡΜΠΕΡΓΚ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΠ.
Πέρα από την ομοιότητα αρκετές φορές είναι δυνατόν να συνυπάρχει και με την ΣΚΠ. Υποθέτουν πολλοί ότι υπάρχει μια γονιδιακή προδιάθεση που ενεργοποιείται από τοξικές φλεγμονές του περιβάλλοντος.
Το περίεργο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ότι έχουμε μια μονήρη διαταραχή των αισθητικών μόνο αξόνων των μεικτών νεύρων με την εμφάνιση αισθητικών διαταραχών στα άκρα, περισσότερο σε πόδια από χέρια.
Το ηλεκτρομυογράφημα μαζί με το νευρογράφημα μπορούν να δώσουν την σωστή διάγνωση και να κατευθύνουν την θεραπεία.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share