ΣΚΠ ΚΑΙ ΒΟΤΟΧ

2:40 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΤΟ ΒΟΤΟΧ (ΑΛΛΑΝΤΙΚΗ ΤΟΞΙΝΗ) ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΣΠΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΣΚΠ.
Τα τελευταία χρόνια όμως είναι περισσότερο δημοφιλές σε ότι αφορά τις καλλωπιστικές επεμβάσεις εναντίον των ρυτίδων.
Για όποιον λόγο και αν το χρησιμοποιούν οι ασθενείς με ΣΚΠ, θα πρέπει να προσέχουν 2 πράγματα. Πρώτον να δέχονται αυτήν την επέμβαση μόνο από έμπειρο γιατρό και δεύτερον να γνωρίζουν ότι οι παρενέργειες του Botox είναι ισχυρές τόσο για το αίμα όσο και για τους παρακείμενους μύες.
Το Botox, άσχετα και αν πρωταρχικά η στόχευση ήταν για περιπτώσεις σπαστικότητας, τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια «υπερκατανάλωση» με αποτέλεσμα να αυξάνεται η επικινδυνότητά του.
Καλό είναι στην θεραπεία της ΣΚΠ να αποφεύγεται, εκτός σε ακραίες περιπτώσεις όπου η αντιμετώπιση της σπαστικότητας θα ήταν μόνο χειρουργική.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share