ΣΚΠ ΚΑΙ ΙΔΙΟΠΑΘΗΣ ΠΑΡΟΞΥΣΜΙΚΗ ΜΥΟΣΦΑΙΡΙΝΟΥΡΙΑ

7:19 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΜΥΟΣΦΑΙΡΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΤΟΥ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΜΥΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΤΟΝΟ ΜΥΙΚΟ ΑΛΓΟΣ.
Αυτή η αυξημένη παραγωγή της μυοσφαιρίνης και ο αυξανόμενος εντοπισμός της στα ούρα (μυοσφαιρινουρία) μπορεί να είναι ιδιοπαθής και ποικίλου βαθμού.
Έτσι ο εντοπισμός του και η αντιμετώπισή του είναι πάντοτε δύσκολη.
Σε ασθενείς με ΣΚΠ που παραπονούνται έντονα για μυϊκό άλγος και καταβολή η πιθανότητα για ιδιοπαθή παροξυσμική μυοσφαιρινουρία πρέπει να εξετάζεται πάντα γιατί η συνύπαρξη των δύο ασθενειών είναι τακτική.
Πιθανόν λόγω του γονιδιακού χαρακτήρα των νοσημάτων. Τακτική βελτίωση που παρατηρείται στη ΣΚΠ μετά από χορήγηση της βιταμίνης D πιθανότατα να οφείλει το θετικό αποτέλεσμα της σε μια υποκείμενη ιδιοπαθή παροξυσμική μυοσφαιρινουρία.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share