ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ ΑΥΤΟΑΝΟΣΗΣ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

4:00 π.μ. by Dr D. Kountouris
Η ΑΥΤΟΑΝΟΣΗ ΘΥΡΕΟΕΙΔΙΤΙΔΑ (HASHIMOTO) ΠΟΛΥ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΚΕΤΑ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΣΟΣΤΟ.
Λόγω αυτής της συνύπαρξης είναι αναγκαία η διερεύνηση σε κάθε περίπτωση της μιας ή άλλης νόσου η διάγνωση και της ετέρας.
Σε καταστάσεις που ανήκει η θυρεοειδίτιδα hashimoto πρόκειται από μια αύξηση του μεγέθους του αδένα το οποίο δίνει ένα αίσθημα τάσης όχι όμως πόνο είναι συχνότερο στις γυναίκες παρά στους άνδρες και χαρακτηριστικό είναι ότι σε προχωρημένες ηλικίες προκαλεί δυσφαγία.
Πιστοποιείται με την βιοψία καθώς επίσης και με την πείρα του γιατρού.
Συνήθως η θεραπεία είναι χειρουργική αλλά καλά είναι όταν συνυπάρχουν δύο αρρώστιες να αποφεύγεται οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση διότι η θεραπεία της μιας καταστέλλει και την άλλη.

Ετικέτες , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share