ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ HASHIMOTO ΜΕ RIEDEL

3:27 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΜΕΣΑ ΣΕ 2.300 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ Ο ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ HASHIMOTO ΜΕ RIEDEL ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ.
Όταν αναφερόμαστε στο riedel πέρα από το hashimoto υπάρχει μια σκληρή μάζα στην περιοχή του αδένα με μια εκτεταμένη ίωση και χρόνια φλεγμονή η οποία αναπτύσσεται και πιέζει την τραχεία.
Η περίπτωση της χρήζει χειρουργικής αγωγής. Αλλά επειδή καμιά φορά λόγω της σκλήρυνσης κατά πλάκας που προϋπάρχει και η θεραπεία που υφίσταται όλος περιέργως μπορεί να υποχωρήσει και η φλεγμονή redel και να εμφανιστεί αργότερα. Είναι από τα περιστατικά που όντως εμφανίζονται σπάνια και κανείς δύσκολα μπορεί να τα διαφορογιγνώσκει διότι είναι “extreme” καταστάσεις διαφορετικών ειδικοτήτων. Παρολα αυτά η θεραπεία είναι μάλλον στο ίδιο κανάλι και αρκετές φορές βοηθάει.

Ετικέτες , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share