ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΟΜΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΚΟΗΣ

6:09 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Η ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΈΝΑ ΑΥΤΟΑΝΟΣΟ ΝΟΣΗΜΑ, ΚΑΙ ΈΤΣΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ, ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕΡΙΚΟΙ ΙΟΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΟΥΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΑΚΟΗΣ.
Η πτώση της ακοής είναι χαρακτηριστική σε αυτές τις περιπτώσεις από το ένα ή και τα δυο αυτιά, κυρίως όμως έχει άνιση συμπτωματολογία ότι αφορά δεξιά και αριστερά.
Πάντοτε κατά κανόνα, αναφέρεται πριν, ένα εμπύρετο νόσημα διάρκειας κάποιων ημερών ή ακόμη και ωρών και μετά έρχεται σαν επακόλουθο η απώλεια ή η μείωση της ακοής. Σε αυτές τις περιπτώσεις, την ευθύνη την έχουν διάφοροι ιοί και κυρίως του έρπη και του Epstein-Barr, που μετά από ένα εμπύρετο, «αναζωογονούνται» εντός του οργανισμού και για λόγους τόσο νευρολογικούς όσο ακόμη και ιολογικούς προσβάλλουν την ακοή.
Εδώ, άσχετα με την παράλληλη θεραπεία που τυχόν έχει ο ασθενής, πρέπει να δίνεται μεγάλη προσοχή κα να γίνεται μια επανεξέταση της ακουστικής οδού προκειμένου να εκτιμηθεί η έκταση και η ένταση της βλάβης.
Επιπλέον, αγωγή με αντιικά φάρμακα ή τυχόν άλλη αντιβιοτική δραστηριότητα είναι απαραίτητη. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τέτοια συμπτώματα ούτε να αγνοούνται ούτε να τίθονται σε αναβολή, πολύ δε περισσότερο να υπάρχει υπομονή προκειμένου να εμφανιστούν πρώτα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ερευνών. Χρειάζεται άμεση κλινική αντιμετώπιση και καμία αναμονή διότι κατά κανόνα εάν δεν αντιμετωπιστούν τα περιστατικά αυτά έγκαιρα, οι βλάβες που απομένουν είναι χρόνιες και εις βάρος του ήδη αρκετά επιβαρημένου ασθενή.

Ετικέτες , , , ,

Comments (1)


Blogger stratos
16 Σεπτεμβρίου 2011 στις 9:42 μ.μ.  

Ολα τα πιθανα συμτωματα που μπορει να βιωσει ενας ανθρωπινος οργανισμος, τα χεις αποδωσει στη ΣΚΠ. Τι αλλο θα γραψεις, ρε κομπογιαννιτη;

<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:



Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurner



Σεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομένα



Our site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share