ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ

11:25 π.μ. by Dr D. Kountouris
ΈΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΗΘΙΣΜΕΝΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΗΛΕΓΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ.
Η συνοσηρότητα είναι αποτέλεσμα της πεσμένης ανοσολογικής ανοχής του ανοσοποιητικού και της κακής συνεργασίας με τα υπόλοιπα συστήματα του ανοσοποιητικού, κυρίως νευρικό και ενδοκρινικό. Έτσι λοιπόν, όταν εμφανίζεται η σκλήρυνση κατά πλάκας και κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα «άνω-κάτω», τότε, κατά κανόνα, από ελάχιστο έως μέτριο ποσοστό, έχουμε και  την εμφάνιση ανάλογων παθολογικών καταστάσεων όπως διαβήτης, hashimoto, ρευματοειδής αρθρίτιδα κ.τ.λ. . Είναι απαραίτητο λοιπόν να γίνεται, για αυτόν τον λόγο, ένας πλήρης έλεγχος για συνυπάρχοντα αυτοάνοσα νοσήματα, όταν υπάρχει σκλήρυνση κατά πλάκας.

Ετικέτες , , , , ,

Comments (0)


<<<< Επόμενο νεότερο άρθρο Επόμενο παλαιότερο άρθρο >>>>
Συγγραφέας
  • Dr. Δημήτρης Κουντούρης border=
  • Όνομα: Dr D. Kountouris
  • Τοποθεσία: Αθήνα, Αττική, Greece
  • Σχετικά: Ο Δ. Κουντούρης τελείωσε το Πανεπιστήμιο (Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης) το 1975. Έκανε την ειδικότητά του στη Νευρολογική Πανεπιστημιακή Κλινική του Ruhr στη Γερμανία. Πήρε την ειδικότητα της Ψυχιατρικής από το ίδιο πανεπιστήμιο. Επιπλέον, εκεί έκανε και την διατριβή του, ενώ προτάθη για την υφηγεσία. Εκλέχθη επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, καθώς επίσης επισκέπτης καθηγητής στη Βοστώνη, στην Ulm, και στη Ferrara. Από το 1988 ιδιωτεύει στην Ελλάδα. Είναι μέλος πολλών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών. Έχει δημοσιεύσει πλήθος βιβλίων, ιατρικών δοκιμίων, δημοσιογραφικών άρθρων και πορισμάτων για διάφορες ασθένειες. Τέλος, έχει συμμετάσχει σε πολλά παγκόσμια και διεθνή επιστημονικά συνέδρια ως παρουσιαστής.
  • Προβολή πλήρους προφίλ
Προηγούμενες αναρτήσεις
Αρχεία
Σύνδεσμοι

Θυρεοειδίτιδα

Θέλετε να λαμβάνετε τα τελευταία μας νέα;
Δώστε το email σας:Η υπηρεσία παρέχεται από το FeedBurnerΣεβόμαστε απόλυτα τα προσωπικά σας δεδομέναOur site is at APN Greece Directory


ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ - Ηλεκτρονικό φυλλάδιο
Share